Cateheză despre rugăciune desfăşurată în biserica noastră

Viața parohiei Octombrie 31, 2016

       Elevii clasei a VIII-a de la Şcoala Generală Costeşti au participat joi 20 octombrie la  o cateheză demonstrativă pentru a afla mai multe despre rugăciune. Activitatea a avut loc în biserică, într-o atmosferă deosebită, diferită de mediul şcolar. Înconjuraţi de sfinţii pictaţi în sfântul lăcaş, copiii au urmărit cu interes prezentarea power point şi filmuleţul pregătit pentru ei. Au fost apoi antrenaţi prin metode moderne în discuţii de aprofundare  şi  aplicare a celor învăţate. Filmul a prezentat un sondaj  printre câţiva tineri de liceu şi enoriaşi din parohie referitor la importanţa rugăciunii pentru creştinii din zilele noastre.

      Tema catehezei a fost „Unde trebuie să ne închinăm” şi alături de copiii din grupul ţintă au participat pr. dr. Bogdan Racu, inspector eparhial pentru învățământ , pr. Marius-Ionuţ Tabarcea, responsabil cu cateheza parohială, pr. Dan Turcu, misionar protopopesc la Paşcani şi preoţi din cercul pastoral.

      După cum ne-au mărturisit, tinerii au fost impresionaţi de contextul special în care s-a desfăşurat această activitate şi, cu toate că au avut emoţii,  s-au implicat şi au fost încântaţi de metodele activ-participative folosite în cateheză. În discuţiile ce au urmat  preoţii invitaţi au subliniat  importanţa catehezei în activitatea pastorală iar părintele inspector a vorbit despre mărturii ale prezenţei  harului divin care conlucrează cu preotul în fiecare cateheză.