Tabăra de la Buşteni – o săptămână plină de bucurii

Viața parohiei August 13, 2015

 

       Copiii din cadrul proiectului „Alege Şcoala” au plecat în perioada 12-17 iulie într-o frumoasă  tabără de vacanţă. Aceştia au fost însoţiţi de doi voluntari din grupul Ator al parohiei ,care au avut posibilitatea de a cunoaşte  mai bine satisfacţiile şi responsabilităţile lucrului cu copiii.

Plecarea a fost plină de emoţii şi semne de întrebare. Pentru cei mai mulţi dintre copii însă, aşteptările nici nu erau conturate deoarece nu au plecat niciodată  departe de casă. Mulţi nu ştiau ce este aceea o tabără, cum este să ai condiţii de cazare mult peste mediul de acasă şi nici ce înseamnă să respiri aerul curat şi revigorant din Munţii Caraiman. Noutatea a adus în ochii copiilor bucurie şi speranţă. Pentru câteva zile au uitat de problemele familiale, de lipsuri şi tristeţe. Nu a rămas decât încântare şi voie bună.

Programul taberei a cuprins multe activităţi sportive şi de creaţie, participarea la rugăciune, jocuri, drumeţii şi concursuri. Cristina Viziteu,  voluntar prezent în tabără ne-a mărturisit:  „Pe mine m-a încântat dintotdeauna noul, lucrurile făcute altfel, activităţile extraşcolare. Noul este ca picătura care face să vibreze apa. Această experienţă a contribuit la pregătirea mea pentru viitorul ce se arată în faţă.

 A sta în preajma copiilor este viaţa, este o continuă descoperire a sufletelor, a tainelor omeneşti. Nu ştii când unul dintre aceştia îţi dăruieşte  surprize şi bucurii de neuitat doar prin zambetul său sincer si plin de speranţă. Dacă noi am uitat cum e să fii copil, aceasta a fost  şansa să îmi reamintesc  jocurile copilăriei.

Priveliştea era pentru noi ca într-un album foto. Nici o zi nu era la fel datorită  diverselor activităţi pe care ne bucuram sa le parcurgem. Dimineaţa razele de lumina îţi deschideau cu uşurinţă ochii. Dangătul clopotului te îndemna la rugăciune şi contemplaţie.”

La întoarcere în ochii tuturor  se citea bucuria şi schimbarea. Unii au devenit mai veseli şi mai încrezători, alţii mai motivaţi să se implice în activităţile bisericii şi ale şcolii. Cu toţii am simţit mulţumirea de a fi ajutat puţin  cursul firesc al vieţii acestor copii.